Az autóssuli
A Gyerek Autóssuli Magyarországon elsőként tűzte ki célul, hogy az 5 évesnél "idősebb" kicsik a valódi körülményekhez hasonlóan egy képzelt közúti forgalomban tanuljanak autót vezetni és ismerkedjenek a közlekedési szabályokkal, helyzetekkel. 

 1. Kresz oktatás
  A gyerekek részére fedett előadóterem van kialakítva az utánfutóban, szemléltető táblákkal, kis székekkel, 5,5 m x 2 m x 2 m méretben.
 2. Elektromos autók
  4 db Prokar Roadster kisautó: kék, sárga, piros, zöld színben, 1.7 m x 0.9 m méretű, 4 km/h sebesség, 8-10 órás üzem egy feltöltéssel.
 3. Mobil pálya
  Max. 20m x 20m–es szilárd egyenes burkolatra egy közlekedési játszóteret építünk ki, táblákkal, jelzőlámpákkal, gyalogátkelővel, térelemekkel.
 4. Személyzet
  Rendezvényenként 5-6 moderátor, hostess, host az időjárásnak és az eseménynek megfelelő ruházatban oktatja és felügyeli a gyerekeket.

Kresz oktatás

Itt a nebulók egy képzett moderátor segítségével megismerkednek az alapvető és legfontosabb KRESZ táblákkal, a közlekedésben előforduló színekkel, és forgalmi szituációkkal. Valószínűleg ez sok gyerekek számára már csak „ismétlés”, hiszen szüleikkel együtt nap mint nap többször találkoztak a közlekedésben.
 
Alapszabályként a jobb kéz szabályt sajátítják el elsőként, melyhez ismét a játék erejét hívjuk segítségül. A résztvevő gyerekek, hogy biztosak legyenek magukban, minden érthető és világos legyen, kapnak a jobb csuklójukra egy szalagot. 

Közlekedési játszótér

A mobil pályán moderátoraik segítségével formáljuk a jövő autósainak közlekedési szemléletét. Lehet gyorsítani, lassítani, fékezni vagy megállni, irányt változtatni vagy hátramenetet gyakorolni.
​ Erre garancia a közlekedési szakemberek és gyermekpszichológusok által kitalált és Európa számos országában már kipróbált és bevált játékos rendszer.

A Prokar cég,- több éves fejlesztőmunkája alapján, erre a célra speciálisan kialakított elektromos autóit, a gyerekek mint életük „első autóját” sosem felejtik el. 
A MOBIL PÁLYA Külső és belső helyszínen, szilárd burkolaton állítható fel.